Ellestinger Trop

I 1907 starter Lord Baden-Powell spejderbevægelsen i England og det første spejdermøde afholdes på Brownsea Island.

Spejderbegrebet når Danmark i 1909, hvor den første spejderpatrulje oprettes.

I 1910 oprettes det oprindelige Det Danske Spejderkorps (DDS), som dengang var et rent drengekorps, iklædt en kakifarvet uniform.

I 1973 blev DDS sammenlagt med De Blå Pigespejdere, hvorefter den kakifarvede uniform udskiftes med en blå og det nye samlede spejderkorps tager navnet:

Det Danske Spejderkorps (med tilnavnet De Blå Spejdere).

Op mod slutningen af 1983 og starten af 1984 har spejderlivet taget en drejning væk fra det traditionelle spejderarbejde, hvorved et antal ledere i bryder ud af DDS d. 25. februar 1984 og stifter et nyt korps: De Gule Spejdere i Danmark.

Ellestinger Trop blev stiftet d. 15-9-2019

Gruppens formål er at få flere unge ud i den Bornholmske natur.

Vi dyrker det gamle traditionelle spejderarbejde efter Baden-Powell's principper. Vores spejderarbejdet er bygget op omkring patruljer, hvor børnene lærer efter metoden Learning by doing.

Udover at bibringe børnene en lang række praktiske færdigheder har vi et ønske hos Ellestinger Trop at udvikle deres forståelse og ansvar for medmennesker, miljø og samfund.

 

Ellestinger Trop er en gruppe hvor alle er meget engagerede, både forældre, børn og ledere. Vi har et godt socialt sammenhold, og vi lægger stor vægt på friluftsliv, kammeratskab, samarbejde og hjælpsomhed.

 

Ellestinger Trop holder til I Vestermarie, Vestermarievej 19, 3700 Rønne

  • Vi mødes hver mandag kl. 17,00 hvor nye eventyr venter.
DEL PÅ:

De Gule Spejdere er et upolitisk og ikke-religiøst spejderkorps, som har til formål at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, der er villige til at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det danske samfund og ude i verden.